topbella

Sunday, January 2, 2011

victoria beckham Malaysia.

Khairul Fahmi Che Mat.
pergh,1 nama yg cukup meletup letup skang ni after Malaysia menang final bola lawan ng Indon aritu.Aku yg x minat sgt bola ni pun,TETIBE je boleh terlayan bola mlm tu.TER ok,bukan sengaje pun.haha.

Time ak layan game tu,mata ak tertancap pd 1 mamat ni.bukan sebab die ensem sangat pun,tp sebab die terel la jadi goal keeper tu kan.Usha punye usha,stalk pune stalk,baru ak tau nama die Khairul Fahmi (KF) ,dr Kelantan.Memang skill die mantap abes la bhai.Siyesli.

Dipendekkan cter,ak pun jadi la fan die kat fb.tup tup,terlink kat page makwe beliau.Ak pun gigih la pegi bace blog makwe die tu.Cantik,memang cantik.Dlam blog tu,penuhla pasal segala macam hal ehwal rumahtangga perhubungan mereka.


Jiran sebelah rumah gua.

Segala macam bende diceritakan.Dari kisah2 perkenalan,suka duka mengharungi badai ombak ribut taufan tsunami bersama dan semuanya lah.Ak faham,gelodak jiwa remaja.Darah masih muda kan.Cuma nasihat aku,biarlah bersederhana.Sebab dlm hidup ni,sumenye penuh dgn ketidak pastian.Contoh2 ketidakpastian dalam idup ni: kalau pun da kawen 40 taun sekalipun,belum pasti ko xkan diceraikan.Kalau pun ko beriye iye keje 24/7 , belum pasti ko akan kaye.Kalu pun ko cantik lawa jelita lagi gojes sekalipun,itu bukan jaminan utk ko dapat suami org kecuali Fasha Sandha.haha.

Senang cter,point ak adalah,bile kapel ni,sumenye indah.Sumenye wangi.Bak kate pepatah,tahi pun rase coklat kan?Cili pun rase dunkin donutt tau.haha.

Sekali lagi,ak ingatkan yg bace blog ni (kalau la ader kan) dan diri ak sendiri,supaya sentiasalah bersederhana.Ak jugak harap sgt2,andai kata kalau satu hari nnt,aku juga diuji dgn ujian yg sama,akan ada insan2 yg sudi utk bangunkan ak dr tidur.Utk sedarkan ak,dan senang cter,sound je la ak nnt eh.Kalau agak2 da penat sound2 tu,sepak je la terus.Setel.

*again lg sekali,point ak bukan utk memalukan sesape.ak tahu ramai lg yg mcm ni.sama samalah kita ingat mengingati antara 1 sama lain.ye dak?

p/s:Kita hanya merancang,Tuhan yg menentukan.Dan oleh sebab kita hanyalah sekadar seorang perancang,rancanglah dgn sebaik mungkin selagi diberi kesempatan utk merancang.
:)

4 comments:

cak @ nisa hanisah said...

biasela tu cik faezah... cek pn da tgk da blog "victoria beckham malaysia tu... btul jgk la, kne la bsederhane n beringat-ingat sbb kte tataw pe akan jadi ari esok... peace (^_~)V

Cik Bee said...

hehehehe... cantek nama, victoria beckam mesia. rasenye victoria original jauh lagi besederhana kot.. thanks untuk peringatan. hidup biar besederhana tapi jangan sampai kufur nikmat

faezah hamid said...

yup.bersederhanalah.
kan itu yg dituntut kan?
n mintak sgt kot kot andai nnt sy turut diuji dgn ujian ni,
tolong la sound sy ek.
sbb kita x tau kan.
hidup ni kan penuh dgn ketidak pastian.
ye dak?
ape2 pun,te saayang awk sume.
sbb awk sume rajin komen kite.
heee.
:D

cak @ nisa hanisah said...

pejah sentiasa dalam ingatan, walaupun gunung-ganang yang menjadi pemisah... syg pejah jgk...

ingat-mengingati tu kan dituntut.... same2 lah kite...

Post a Comment

wa punye hal

My Photo
faezah hamid
kaki pukul.muka pecah rumah.geng ahlong.pengganas.bonzer terhebat.tp,kene berteman pg tandas.yeah!
View my complete profile