topbella

Thursday, May 12, 2011

Tolong jangan buat lawak terjal macam tu boleh x ek?

Assalamualaikum.

Ok.Benda ni baru je jadi kat aku pagi tadi.
Bak kate pepatah,'segar dari ladang'.
Memang serius aku seriau nak mati weh.
Terketar ketar boleh tak?
Grrrr.

Ok.
Macam ni citer die.
Aku pergi keje pagi tadi jalan kaki.
Iye.Jalan kaki.
Dari rumah nak ke tempat keje dalam 45 minit la.
Tu kalau jalan kaki.
Kalau naik kete,dalam 5-10 minit.
Dah dalam sebulan aku start buat keje gile ni.
Cukup haul nanti,memang body aku akan jadi macam Jenifer Lopez la kan.
Takpun,macam Beyonce.Aku ok je.

Ok.Cukup mengarut.
Skang nak masuk maudhuk utama.Eceh.
Aku gerak dari rumah dengan berbaju sukan dan berselipar Crocs Rm10.
Sampai ofis,baru aku tukar kpd baju yg lebih hot hot heat.
Tudung pulak aku memang labuhkan,tiga segi tutup penuh.
Takde mane nak lilit2 bagai.
Nak beriadah,bukan nak g makan malam kan.
Simple.
Memang macam makcik2.
Memang utk tanak tarik perhatian sesiapa.
Memang aku sengaja berimej mcm tu.
Untuk elakkan segala bahaya yg mungkin akan terjadi.


Aku pun berjalan lah macam biasa.
Sambil kat telinga aku pasang MP3.
Layan Suria.fm ng Hot.fm memang masyuk bhai.


******

Ok semua.
Mood seram serta serius amat diperlukan untuk perenggan selepas ini.

******

Then,aku pun jalan la mcm biasa.
Sampai kat satu tempat,aku rase mcm lain macam la.
Macam diekori.
Then,ada 1 mamat naik kete Gen-2 wane oren lalu sebelah sambil turunkan cermin sisi.

Mamattakmalu:Adik,nak g mana?Meh la tumpang abg meh.
Aku:Eh.Tape.Tape.Rumah sy dekat je ni.Depan tu je.*alasan mcm haram*
Mamattakmalu:Takpe dik.Mehla abg tumpangkan.
Aku:Takpe bang.Takpe.*sambil buat muka serius*

Then,aku pun teruskan jalan mcm biasa.
Memang dalam hati da berdebar giler.
Macam macam benda aku fikir.
Dah lah kawasan tu sunyi.
Hanya Allah yang tahu betapa debar dan kecutnye aku tadi.
Then,x sampai beberapa langkah,mamat tu bentikan kete sebelah aku.Step 1 sampai 4 selepas ni amat menjengkelkan aku.Arghhhh.

Step 1:Turunkan cermin.
Step 2:Sengih macam kerang busuk.Senyum kambing.
Step 3:Hulurkan name card die.
Step 4:"Awak,sy cuma nak kenal je dgn awak.Ni name card sy.Jgn lupe kol sy tau."
Step 5:Aku senyum kelat.Mengangguk lemah.Lesu.

Nak tanak,aku pun amek jelah.Malas nak panjangkan cter.Takut nanti jadi ape2.So,better abeskan cepat drama Melayu ni.


*****
Ok.Benda ni buatkan aku takut.Seram sejuk boleh x?
Kpd brother2 luar sana,tolong lah.
Tolong cari cara lain utk usha awek.
Come on.
Zaman da maju bhai.
Banyak lagi cara kau boleh buat,kan?
Dan pliz...
Tolong jangan buat lawak terjal macam td lagi.
Kang I cubit laju laju baru tau.
Grrrrr.



Moral of the story:
Korang penah dengar x yg kalau perempuan cantik,pakai baju ape pun cantik jugak?

9 comments:

nadia rusli said...

hahahaha....siti >_<" lawak laaaH!moral of the story mmg best..apa2 pun sbg perempuan kita kne sentiasa berhati2...:) sayang ct!

faezah hamid said...

fatin!!!
hehe.betul tau.tadi kan,te takut sgt2.
da ready vokal utk jerit kuat kuat.
seb bek xde pape jadi.
syukur sgt2.
yap!
sbg perempuan cun lagi vogue,kite mamang kena sentiasa berhati hati.
yeahhhh!!!
:)

ruriko shin said...

haha pejah..
moral story ko lawak la..
motifnye ape tu?ko nak ckp ko cntik la ye..
hihihi..tapi ko mmg cntik pun...
cute je..slim gitu..ckg ct pun ckp ko dah slim..
ingat ms kenduri kak et?die terkejut ko dah slim..haha

Ari Ana said...

uih!!!penah!!!org2 tlebih prasaan slalu ckp cmtu.last skali msti faezah nk ckp, 'faham x pe yg sy nk ckp?' =p

faezah hamid said...

haha.akakkkkk.amboi amboi.semenjak da ade butik ni,semangat tau.eheee.akak,bile sy leh makan nasi minyak akk ni?x sabar da ni.:)

Cik Bee said...

hahhahahaha... sangat bermoral stori anda

Hajira Razali said...

hahaa. entri ini sangat awesomeeee :o

kak pekja kan hot stufff :)

perindu_خلافة said...

moral of the story !? err...

Ari Ana said...

hahaha..bile lagi nk gurau kn,nk jumpe lg pn ntah bile kn...hihihi..nk mkn ns myk watpe cri akk plak?bile mse plak akk pndai wat ns myk?
pe2 pn,thanx..org yg tlbih perasaan ni la bg prasaan kt akk utk lbih smgt.yeah!!go!go!uniten!eh?apsal plak uniten nme plak ni? =p

Post a Comment

wa punye hal

My Photo
faezah hamid
kaki pukul.muka pecah rumah.geng ahlong.pengganas.bonzer terhebat.tp,kene berteman pg tandas.yeah!
View my complete profile