topbella

Saturday, April 30, 2011

Sejengkal atas.Sejengkal bawah.

Assalamualaikum.

Pagi ni,ade seorang member tag ak video pertunangan Asyraff Muslim dan Diyana.Ok.Aku tau yg dorang da bertunang dalam minggu lepas.Tapi,selaku seorang wanita cun yg normal serta halus hati budi dan perasaan,aku agak frust dan sedikit kuciwa.Hey,ape gile tak kuciwa bhai.Sikit punye kacak mamat tu,plus die kan da mcm berubah jadi baik kan,sape la yg tak sangkut beb.Ye dak?


Ok.Jangan salah faham.Point aku sebenarnya bukan nak up kan die sebab die kacak.Tak.Jujur aku cakap,aku tak nilai laki dr faktor tu.Kalau ade,kire bonus.Kalau xde pun,so what?Tu sume sementara.Dah tua nanti,pudar-loyot-gelebeh jugak sume tu kan.Sama lah juga dgn perempuan pun.Aku dah bohsan dihadap lambakkan dengan jutaan contoh manusia manusia yg begini.Aku muak gile babi dengan manusia mcm ni.

Point aku sebenarnye nak cakap,perempuan yg baik akhirnya akan bertemu dgn lelaki yg baik jugak.Sume tu da janji Tuhan,kan?So,ape yg nak diragukan lagi.Redah je kehidupan sehari hari.Dari pagi,kau hadap serta hadam semua laku manusia sampai lah malam.Kalau suka,kau gelak.Kalau sedih,kau tangis.Kalau agak agak kau geram,kau maki.Kalau stok yg baik2 tu,amek wudhu'- solat sunat- zikir.Tu je lah pun permainan harian ni.

Ok.Minggu ni ramai pasangan yg berkahwin.Jiran sebelah aku pun kahwin arini.So,di kesempatan yg ade,aku ucapkan moga berkekalan hingga akhir hayat.Walaupun aku yakin tahap dewa yg jiran aku tu x kan baca blog aku yg sekadar ada ni,xpelah.Yang penting,aku doakan yang terbaik utk korang.




notakaki:Oh ya!Mak aku selalu pesan,nak jage suami ni,senang je.Jaga 1 jengkal atas pusat dengan 1 jengkal bawah pusat.Ok,yg part jaga bawah pusat tu aku x faham.@_@

5 comments:

Ika said...

hahahhahahahah....'muka cntikkk asal boleh je'...igt x ayat ni..btw,faezah 2 sume gurau je k..jgn mek hati...1 jengkal atas pusat tau..1 jengkal bwah pusat xtau ke?nk demo?hehe..ok gurau

Ari Ana said...
This comment has been removed by the author.
Ari Ana said...

amboi faezah..pndai ko bpuitis skrg ni ek?keep it on,bebeh!hu,..
hahaha..1 jengkal atas pusat tu jage mkn la kn?1 jengkal bwh pusat tu i think jage nafkah batin..kang laki lari kt pompuan lain..hu,..

seventeendegree said...

boleh tau tjuk lagu vid neyh ??

faezah hamid said...

k ika:haha.cantik pulak sy ni kak.tp,yg asal boleh tu betul.haha.ok kak.plizz tolong demokan utk sy plizz.gune najib as model.ade bran?haha.

k olin:erm.ooo yeke?amboi,da expert nampak kak.ececece:D

seven:erm.maaf,sy pun x tau tajuk lagu tu.sy tau tengok je.ehe.

Post a Comment

wa punye hal

My Photo
faezah hamid
kaki pukul.muka pecah rumah.geng ahlong.pengganas.bonzer terhebat.tp,kene berteman pg tandas.yeah!
View my complete profile