topbella

Saturday, July 3, 2010

pemandu roket

Tamat sudah orentasi bagi kemasukan jun 2010/2011.sangat seronok wpun penat yg x terkire.terlampau banyak perkara utk dicoretkan di sini.ttp,kudrat dan masa membantutkan segalanya.ah , senang cter,ak malas.haha.

Antara perkara yg ingin ak kongsikan adalah ttg sorg budak pempuan ni.kite namakan die S.S bukan nama sebenar.de 1 malam ak dpt panggilan dr KF , utk setelkan bdk ni.masalah die bg ak agak kritikal.tatkala cinta yg dibajai selama 5 tahun mendapat tentangan keluarga.mlm tu,bf die dtg kat bestari.dlm pukul 12 mlm la.n S ni menangis nangis tuk jumpe dgn bf die.after KF da tergkan n slow down kan die,die akur n terus naik bilik.mlm tu,ak , k hani, n k ika jage die kat umah.tuk bhgian bwh,anas,a iz,a sob,a faris,syazwi , n a hakim setia menanti.takut2 bende2 yg x diingini terjadi.mlm tu mmg x tdo la.xpela,standard la jd fasi kan.

Bukan tdo atau tak maudhuk ak sbnrnyer.ape yg ak nak cter adalah ttg S ni.ak lepak n borak2 ng die mlm tu.die cakap die da kapel 5 taun.die syg gile2 nak mati kat mamat ni.da prob is mak die x suke mamat tu.ak x backup sesape dlm hal ni.n tujuan ak cter bukan la utk mengaibkan sesape jauuh sekali utk bercerita ttg keburukan.tujuan ak menulis adlh utk berkongsi pendapat.bagi ak,perkara ni bukan picisan utk dipandang enteng.

Sbb ape ak katakan begitu?sbb tatkala remaja lain sdg sibuk merencana kehidupan utk menuntut ilmu sebyk yg mungkin utk dijadikan bekalan,kite sibuk dgn hal2 yg blum pasti pengakhirannya.tatkala remaja2 di Palestin bersengkang mata bermandi keringat menpertahankan negara dr Israel laknatullah,kite diulit hal abg-syg abg-syg.dik,x salah tuk bercinta,tp jgnlah sampai kite membelakangkan keluarga.ak mungkin bukan sesapa utk bercakap,tp ak juga berhak utk didengari.ak mungkin bukan kakak kau,tp ak punye hati utk dikongsi.

Sedih dan pilu bile sepanjang ak berbicara dgn die,xde satupun kata2nya yg menyebelahi family beliau.asek bercerita mengenai kebaikan serta keikhlasan seorg insan yg belum pasti kau punye laki.come on dik,ko baru 18 tahun.masih muda.masih bergetah.darah pun masih manis.akk x mintak lebih,cume ingat pesan akk mlm tu .'awk,mak awk yg melahirkan dan membesarkan awk selma 18 taun,tp lelaki tu baru 5 taun awk jumpe.'

Ak pun x nak cakap banyak,cukup sampai sini je.Cume,akk nak ckp,akk sentiasa ada di sini utk membantu adik.sebab akk sayang adik.dan perasaan sayang itu x perlu ambil masa yg lama utk disemai kerna kita ade tautan persaudaraan,bukan?
:)

N kpd sume fasilitator2 dan geng2 PEMANDU ROKET,ak sayang korang.sumpah!terlampau banyak memori suka mahupun duka.walaupun kontroversi demi kontroversi menghambat kite,kite masih bersama.n jujur ak katakan di sini,hubungan ak dengan MPP yg lain bertambah rapat.opps ,i like!!! (ala ala gaya os).haha.

kenangan ini amat indah utk kita semua.moga tautan persaudaraan ini utk selamanya.mohon maaf atsa segala kekurangan diri ini tatkala menjalankan tugasan yg diberi.moge kekhilafan yg dilakukan dapat dimaafi.akhir kata,geng2 PEMANDU ROKET was superb!!!miss u.luv u.:)

4 comments:

nadia rusli said...

wawah..cyalah siti.bagus nasihat menasihati nih..teruskan bg sokongan kat adik tu..org mcm tu mmg amat2 memerlukan sokongan...

tahniah minggu orentasi dah hbis ye?hehe..syabas2!

misz balqis said...

hehe~ leb u too sys! kekeke ^^

ladynanny said...

waaa~ bgus btul akak bg nasihat kat dia tuh, even sy tak taw sape si dia tuh.. tp sejujurnyee, sy suke ayat akak tuh :)

dan sememangnyee, mggu orientasi is d best!.. hehe.. walaupun penat kerana tak biase bgun seawal itu, sy tetap berusaha tuk bgun.. cume hr terakhir, kelam kabut dek kerana terjage 4.15.. overall, part yg paling BEST dan ENJOY, LDK!..

terlalu byk kenangan yg indah =)
dan segala nasihat, pengajaran, sangat bergune buat kami semua..

tengs kerana bersusah payah sehingga tidak tdo malam, just tuk menjayakan minggu orientasi kami.. ^_^

nadhirah (*_*)

faezah hamid said...

fatin:time kasih awk.
saaayng awk sgt2.
eh,adik awk makin ensem la.hehe.
*gelak jahat*
:D

bal:yeaaah bebeh.
luv u ketat2.:D

lady nanny:dik,baru msuk sini kan?
teruskan usaha dik.
amek dan timba sebanyak mana pengalaman yg boleh tau.
Dan plg penting,jadi mcm akk tau.
*tetibe*
:)

Post a Comment

wa punye hal

My Photo
faezah hamid
kaki pukul.muka pecah rumah.geng ahlong.pengganas.bonzer terhebat.tp,kene berteman pg tandas.yeah!
View my complete profile