topbella

Monday, March 21, 2011

Orang Kecil.

Assalamualaikum.

Sejak dari dulu lagi,aku suka benda2 seni ni.Lama lama,minat aku beralih pada penulisan kreatif.Sebab bagi aku kan, bukan semua orang boleh faham ape yang kau rasa.Kadang kadang,agak agak orang yg kite hangin satu badan tu memang kaki pukul ke,atau bonzer termahal kat KL ke , atau paling lekeh pembunuh upahan Rosmah kan,so kau memang tak boleh nak buat ape la.Jadi,cara terbaik luah melalui penulisan.Kan?

Ramai sebenarnye penulis yang aku admire.
Faisal Tehrani,Firdaus Ahmad,Pipiyapong,Fynn Jamal,n Wani Ardy.
Tu yang aku ingat la.Sebenarnye banyak lagi.Tapi malas nak pk.haha.
Sebab bagi aku , karya dorang ni agak boleh pergi la dgn diri aku.
So,skang ni aku nak share 1 lagu yg aku tengah ulang2 banyak kali.
Oleh sebab aku x reti main gitar kan,so haruslah aku rewind byk2 kali jer.


Lagu ni bagi aku best la.
Lirik sempoi,tapi meresap dalam sanubari aku.
Agak agak aku tengah down,lagu ni upkan aku.
Agak agak jiwa kacau,lagu ni tenangkan.
Agak agak nak carik gaduh dgn makgad yg keje asek asek nak saman sebab aku x suke pakai helmet,lagu ni jugaklah yg tolong redakan.
Ecececece.
Siyes bhai.
Seni ni subjektif.
Mungkin bagi kau benda tu WOW!!!!
Tapi,bagi org lain WHAT da TETTTT???
Ha..kau faham x eh?
Camtulah.


Aha!.
Kalau lu baca ni,PLIZZZZZ mainkan utk gua,hokeyyyyy?
Dari lu main lagu Hanyut la,Pelita la kan.
Cube try lagu ni tau.
haha.

Ok,bawah ni lirik ng video die.
Selamat mendengar kawan kawan.
:)


Orang Kecil - Wani Ardy.

Hari ini ku lihat awan biru dan hijaunya dedaun
Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar

Tersesak dalam cita, diuji dan diduga
Namun aku ini hanya orang kecil

Jauhnya cinta, jauhnya bahagia
Lelah gelita, kosongnya jiwa
Ku impikan bulan, ku terjatuh di bintang
Bersyukur apa ada, ku kan sampai ke sana

Hari ini ku lihat teman ku dan separuhnya bersatu
Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar

Tersungkur bangun lagi, komplikasi duniawi
Namun aku ini hanya orang kecil


2 comments:

ruriko shin said...

best gak ea lagu ni pejah..

faezah hamid said...

best sgt2!!!
:)

Post a Comment

wa punye hal

My Photo
faezah hamid
kaki pukul.muka pecah rumah.geng ahlong.pengganas.bonzer terhebat.tp,kene berteman pg tandas.yeah!
View my complete profile